حلوا شكري
از اصلي ترين خوراكيهاي مذهبي در ميان زرتشتيان تهران حلوا شكري است. اين خوراك كه تركيبي از آرد گندم و شكر و گلاب و هل و بادام خلال شده است بايد در روغن سرخ شود . رنگ اين خوراك قهوهاي است . بعد از آنكه به خوبي سرخ شد وقتي هنوز به صورت خمير و قابل انعطاف است آن را درون سيني و يا ديس بزرگ پهن ميكنند تا با ضخامتي در حدود يك تا يك ونيم سانتيمتر خشك شود .آنگاه روي آنرا بادام خلال شده و شكر به عنوان تزئين مي ريزندو سر سفره ميگذارند . پس از اتمام آيين اين حلوا را كه حالا ديگر در داخل ديس به خوبي سفت شده بصورت لوزي مي برند و با بقيه غذاها بر سفره پذيرايي ميگذارند تا مهمانان با نان و يا سيروگ ميل كنند.
2 Comments:
آیا شما در غذا هایتان از موادی چون گوشت خوک و ... استفاده می کنید و آیا خوردن هر چیزی در این دین بی اشکال است یا چیزی به عنوان حرام هم در آن وجود دارد ؟ در مورد حجاب چه طور آیا آزادی کامل وجود دارد یا نه؟
ممنون می شوم اگر پاسخ دهید
Email:parsoutline@gmail.com
در پاسخ باید گفت : نخست آنکه برخی ادیان با ده فرمان خواسته اند خلاصه کاملی از آنچه آنان خواسته های خدا نامیده اند را به بشر مفهوم کنند. ادیان دیگر با خرده گیری از کمبود فرمان هایی که می تواند بشر را به سعادت نزدیک تر کند در بسیاری از جزئیات زندگی آنان نفوذ کرده با صدور دستورات بیش از حد از اعتدال گذشته اند.
در دین زرتشتی تمامی آفریده های خداوند ، همانطور که از نامش پیداست خدائی اند و نمی توان صفتی همچون ناپاک بر آنان نهاد. براساس فلسفه اشو زرتشت نیکی و بدی هیچگاه فرصتی برای متجلی شدن در جهان مادی به دست نمی آورند. بر اساس تعلیمات زرتشت آنچه را ما بد یا خوب می دانیم زائیده اندیشه ماست. از سوی دیگر خدای زرتشت تقلایش این است که اندیشه ای بد از ذهن انسان بزداید و بر اندیشه ای نیک بیفزاید. این خدا به زندگی خصوصی بندگانش اگر دروغ و طمع و حرص و شهوت و همه دیگر اندیشه های بد در آن نباشد کاری ندارد.
این خدا بندگانش را نه تنها به خاطر خوردن گوشت خوک جریمه نمی کند بلکه به خاطر خوردن گوشت سوسمار هم از دست اشرف مخلوقاتش عصبانی نمی شود و دست به تنبیه اش نمی زند.
اما اگر سگ خانه را غذا ندهید به خاطر آزاری که به ناروا بر حیوانی وارد کرده اید مجازات خواهید شد چه رسد که سگ را بکشید و گوشتش را بخورید.
به هر حال آنچه از فرهنگ کشورم به من ارث رسیده را بسیار دوست دارم چرا که ما ایرانیان از قدیم به جز گوشت حیوانات نشخوار کننده نخورده ایم . این مردم سوسمار و قورباغه و گربه و سگ و خوک نمی خورده اند و در نوشته هایشان مردم سرزمین هایی را که اینگونه رفتار می کرده اند را به تمسخر می گرفته اند.
فردوسی که می فرماید : ز شیر شتر خوردن و سوسمار عرب را به جایی رسیده است کار که تاج کیان را کند آرزو به همه نشان مید هد که ایرانیان اصولا در فرهنگشان گوشت و حتی شیر حیوانات عجیب غریب را نمی خورده اند.
باری آنچه عقل اقتضا می کند این است که اگر می بینیم یا فکر می کنیم و یا حتی حس می کنیم غذایی تمیز نیست یا برای سلامتی امان ضرر دارد باید از خوردن آن امتناع کنیم. حتی اگر از گوشت گوسفند ذبح اسلامی شده باشد. من اگر باور داشته باشم گوشت خوکی که می خورم در اثر تکنولوژی جدید دامداری تهیه شده و عاری از میکروب است می توانم بخورم . هر چند بر اساس رسمی و یا فرهنگی، ناخودآگاه از خوردن گوشت خوک طفره می روم.
حجاب البته در همه جهان وجود داشته و امری بوده کاملا طبیعی. در زمانه ای که زرتشت به پیام آوری رسید نیز زنان طبیعتا می بایست حجاب می داشته اند. البته اشتباه نشود چون زرتشت هرگز دستوری مبنی بر پوشیده بودن صورت و سر و دست و پا نداده است به جز آنکه در هنگام نماز خواندن ، آنهم آنطور که موبد شهزادی می گفت به خاطر احترام فوق العاده ای که باید برای خداوند هستی بخش جان و خرد قائل باشیم و با وجود پاک و مطهر بودن در هنگام نماز باز هم محافظه کارانه سر و صورت را با چیزی بپوشانیم نکند کثیفی از ما بتراود.
بلی دوست من در زمانه ای که پدر سالاری بر جهان مستولی بوده همه زنان به ناچار حجاب داشته اند . در ایران نیز شاهد مردسالاری شدیدی در دوره استیلای معیشت کشاورزی بوده ایم. اما امروزه در بیشتر کشورهای آزاد جهان زنان با کسب موقعیت اجتماعی و اقتصادی روزافزون از زیر بار سیطره مردان بیرون آمده و از پوشیدن حجاب طفره می روند. در حقیقت همانگونه که حضرت علی (ع) فرمود امروز دوره ای است که مردان باید بر چشمانشان حجاب بزنند نه آنکه زنان را مجبور کنند که با همه هیکل به زیر حجاب مخفی شوند.
Post a Comment
<< Home