
كماچ مردگون
اين خوراكي كه نوعي كيك است را معمولاً براي سفرهاي كه براي هر آيين مربوط به درگذشتگان چيده ميشود آماده ميكنند .علت اينكه آن را كماچ مُردگان مي نامند اين است كه كماچ معمولاً شيرين است ولي اين يكي بدون شكر پخته ميشود .
براي تهية آن آرد را با آب تركيب كرده و مُچ هم مي دهند و پس از آنكه وَر آمد و براي پختن نان معمولي مناسب بود ، به صورت شانههاي كوچك خمير به اندازه يك سيب زميني متوسط در ميآورند و بعد قدري روغن مايع داخل قابلمهاي مسي ميريزند و حرارت ميدهند تا خوب داغ شود . كمي زردچوبه و سياه دانه و «گُلزَردُگ» را به روغن اضافه كرده و بعد همان شانههاي كوچك خمير را كه قبلاً آماده كرده بودند در اين قابلمه پهلو در پهلوي هم ميچينند . در قابلمه را ميگذارند و صبر ميكنند تا سرخ شود . شانهها را كه كمي كه سفت شد بر ميگردانند تا هر دو طرفش سرخ شود. پس از پخت كامل ، آنها را روي يك قطعه نان و يا سيروگ درسته مي گذارند . رنگ آن هم به دليل پخته شدن داخل روغن آغشته به زردچوبه و «گُل زَردُگ» زرد است.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home