قُـوَّتـو
قهوه و شكر
اين خوراكي مخلوطي از قهوه و آرد نخود و شكر است كه آن را داخل آسياب برقي آسياب مي كنند. اين خواركي در بيشتر مراسم درگذشتگان استفاده ميشود.
مخلوط به دست آمده را داخل يك كاسه بزرگ ميريزند و قاشق چاي خوري كوچكي را نيز در آن ميگذارند. هركس به اندازه هما يك قاشق از اين خواركي را در هنگام ورود به مراسم يا خروج از آن ميل ميكند. معمولاً در كنار اين كاسه ، كاسه ديگري قرار دارد كه محتوي نباتهايي است كه به قطعات كوچكي تقسيم شدهاند. معمولاً هر كس تكهاي از نبات را هم بر ميدارد.
كرمانيهاي ساكن در تهران هنوز هم به اين مخلوط «قُوَّتو» ميگويند در حالي كه مهاجران يزدي به آن مختصراً «قهوه» ميگويند
0 Comments:
Post a Comment
<< Home